Next to Normal

tumblr_mys5w2zUC01rtuczdo1_500

Wasa Teaters storsatsning hösten 2012 är Broadwaymusikalen Next to normal. Premiären för pjäsen är den 22 september.

I rollerna finns bland andra Sören Lillkung och rikssvenska Anna-Maria Hallgarn.

Next to normal handlar om en familj som utifrån sett verkar vara normal och lycklig men som i verkligheten kämpar med stora problem.

Det finns en mamma som inte vill släppa taget om sin son, en pappa som bara vill ta hand om sin fru som har psykiska problem och en dotter som gör allt för att få sina föräldrars uppmärksamhet.

14-svyle-104179531973ffe60d8

Det som slutligen nästintill helar den sjuka familjen är kärleken. Diana besluter sig för att göra något av sitt liv och beger sig av, kanske till bergen hon längtat till. Och dottern vågar ge efter för sina känslor till Henrik. Det är happy end med förbehåll, karakteristisk för pjäsens insisterande på att inget är enkelt och knappast någonting normalt. Premiärpublikens entusiastiska mottagande visar att problematiken, som presenteras i denna ovanliga form, känns igen hos var och en av oss, som är ”next to normal”.

14-svyle-104178531973ffe5194

Carita Nyström

Wasa Teater: Next to Normal. Manus: Brian Yorkey och Tom Kitt. Översättning: Fredrik Fischer, Linnea Sjunnesson, Jan Nåls. Regi: Victoria Brattström. Scenografi och dräkter: Linda Wallgren. Kapellmästare: Ralf Nyqvist. I rollerna: Johan Aspelin, Anna-Maria Hallgarn, Samuel Harjanne, Sören Lillkung, Markus Lytts, Mikaela Tidermark.

 

wasa next hyppy pieni

 

Comments are closed.
Back To Top