Musikalen Kharmen

am1

Spelade hösten 2005 huvudrollen i musikalen “Kharmen” – Göteborgs stadsteaters uppsättning av Bizéts Carmen, regisserad Rikard Bergqvist. Don José/Josef spelades av Karl Dyall. Robin Stegmar och Mirja Burlin spelade Escamillio respektive Micaela.

kharmen1

En gnistrande stjärna

“Och i stjärnrollen gnistrar Anna-Maria Hallgarn. Hon gör genomgående ett stort arbete, sjunger fantastiskt och dansar elegant. Med spotsk närvaro är hon den moderna Carmenikonen statuerad.”

— GöteborgsPosten, 2005

kharmen3

2005 blev ett kanonår – Bästa kvinnliga huvudroll

“Följaktligen framstår Anna-Maria Hallgarns Kharmen som något av en feministisk rebell i en schablonmässigt röd klänning och ros i håret. Med sexualiteten som enda vapen revolterar hon mot patriarkatet. Vad annat står till buds när man är född i rännstenen? Hallgarn gör – och nu snackar vi inte bara röstvolym – på alla plan en imponerande insats. Hennes Kharmen är 100 procent motstånd, frenesi, livslust.”

— GT/Expressen, Januari 2006

kharmen4

kharmen_2

Comments are closed.
Back To Top